Aktivnosti Komore

 

Sajam domaćih proizvođača

/ 25.-26.03.2017. godine/


Sajam domaćih proizvođača koji je održan ovog vikenda u Super Konzumu Ložionička privukao je više od 10 000 posjetilaca koji su uživali u raznovrsnoj i bogatoj ponudi više od 20 izlagača domaćih proizvoda i usluga iz cijele Bosne i Hercegovine.
Svoje proizvode, uz degustaciju i propagandne materijale predstavili su brojni izlagači samostalnih djelatnosti i usluga i renomirane domaće kompanije, te proizvođači prehrambenih proizvoda, prirodne kozmetike, biljnih preparata i rukotvorina.

‘’Svakako pozdravljamo incijativu Konzuma BiH koja je usmjerena na promociju i podršku domaćim kompanijama. Drago nam je da smo tokom protekla dva dana imali se priliku družiti s našim kupcima, pokloniti im našu priču protkanu mirisima i bojama najljepših polja,’’ naglasila je Amila Dizdarević-Bećirović, brand managerica ‘’Dr. Pasha’’.
Proizvodi porodične firme ‘’Eko hrana Jukan’’ također su pripremaju od prirodnih i organski uzgojenih sastojaka, a proizvodnja se bazira na integralnim žitaricama i jabukovom pekmezu, bez dodatka šećera. Na sajmu je predstavljeno više od 40 različitih proizvoda ove kompanije.
‘’Za proizvodnju naših čudesnih teglica zdravlja koristimo i zob, raž, pšenicu i ječam, ljekovito bilje s Bjelašnice, Prenja, Čvrsnice, a na našim plantažama uzgajamo bundeve muškatne, jabuke, autohtonu čuvarkuću i ružu Đulberšećerku, te druge voćke koje koristimo u proizvodnji. Naša hrana namijenjena je svima onima koij trebaju dodatnu energiju i koji brinu o zdravlju. Učešće na sajmovima poput ovog za nas predstavlja odličnu priliku za dodatnu promociju naših proizvoda, a kupci rado posjećuju naš kutak u potrazi za zdravim i ukusnim proizvodima’’ – istakao je Tarik Jukan, direktor firme ‘’Eko hrana Jukan’’ iz Gračanice.
Na sajmu su učestovali i Eco Medico, SD Voće i tradicija, Bios, Orijent-ART, Obrtnička komora proizvoda od kože – Hamed Čomor, Tera – prirodna kozmetika, Slatka Varoš, Plantago čajevi, Sarajevo Osiguranje,  predmeti od drveta – Denisa Mehić, Nisar, Sinkro, Drvorezbarstvo, Herbalos Sarajevo, Grnčarija Visoko, Sadnice jagoda – Gračanica, Centrotrans, Sinkro, Kožna galanterija  ''Džudžo'', Maooo nakit, Rukotvorine Ivanke Levi, Pčelarstvo „Strgačina“, ljekobilje „Herceg“, kožna galanterija ''Kobra'',  te mliječni proizvodi ''PAP MILK'' iz Zenice.
Promocije i degustacije u prodavnici Konzuma upriličile su renomirane kompanije: Mesna industrija Brajlović, Sarajevska pivara, Lactalis, Vispak, Sprind, Dr. Pasha, Meggle, mljekara Pađeni, Perutnina Ptuj, Džentlmen d.o.o Sarajevo.
Organizatori Sajma domaćih proizvođača su Konzum BiH i Privredna Komora Kantona Sarajevo.

 

   
   
   
    


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.com.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved