Planovi za obrazovanje kadra, koji je potreban tržištu rada

Privredna komora Kantona Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade oirganizovali su 24.1.2018. godine interaktivnu radionicu u okviru Projekta „Learning by Doing / Učenje kroz rad”.

U projekat je uključeno 14 država i 24 partnera sa područja Dunavskog regiona, čiji je zadatak da razvijaju saradnju obrazovnih institucija, privrednih komora i privatnog sektora te napraviti strateške puteve za modernizaciju srednjeg stručnog obrazovanja.

Radionica je realizirana s ciljem kreiranja zajedničke vizije „idealnog“ WBL u VET sistemu orijentisanog na firme i praktičan rad učenika. Učesnicima projekta, predstavnicima škola i kompanija te predstavnicima Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i Privredne komore KS su predstavljeni zaključci sa prethodne radionice kako bi se usaglasio konačan tekst vizije usmjerene na rad i zapošljavanje, te veću saradnju sektora obrazovanja, privrede i privrednih subjekata na planu obrazovanja kadra koji je potreban tržištu rada.

Voditeljica radionice je bila magistrica Amina Isanović Hadžiomerović, sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu.
Ove radionice ujedno predstavljaju prvi korak za izradu dugoročne strategije za efektivniju modernizaciju WBL sistema u VET sistem u Kantonu Sarajevo.
Na  radionici su utvrđeni naredni koraci i aktivnosti koje je potrebno realizovati u okviru projekta.


Projekat “Učenje kroz rad” sufinansiran je iz fondova Evropske unije (ERDF, IPA) u okviru Dunavskog transnacionalnog programa. Ukupan budžet iznosi 2,3 miliona eura. Projekat je započeo 1. januara 2017. godine i trajat će do 30. juna 2019. godine.
Za više informacija molimo vas posjetite: www.interreg-danube.eu/learning-by-doing

 

 

   
   
    


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved