Projekat “Učenje kroz rad” predstavljen posjetiocima Sajma privrede

Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i robe široke potrošnje, koji se ove godine održavao u Sarajevu, KJP Centar Skenderija, u periodu od 14. do 16. decembra 2017. godine, pod motom: “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine” okupio je 212 izlagača iz cijele BiH.

Pored privrednika, izlagači su bili i privredne asocijacije, te veliki broj kantona i općina.  Privredna komora Kantona Sarajevo je, kao  učesnik na sajmu, pred brojnim posjetiocima promovirala svoje aktivnosti i poslovne usluge.
Na izložbenom štandu Komore prezentiran je i projekat: „Učenje kroz rad“ - Usmjerena izgradnja kapaciteta partnerstava za strukovno obrazovanje i osposobljavanje (SOO/VET) u Dunavskom regionu u pravcu efektivne modernizacije sistema SOO/VET (Learning by Doing).
 Posjetioci štanda Komore bili su u prilici upoznati se sa ciljevima i aktuelnostima na projektu, kao i sa mogućnostima saradnje sa Komorom na polju učenja baziranog na radu u tzv. VET sistemu.

 

 

 

Vođa projekta je Trgovinska i industrijska komora Budimpešte, dok su Privredna komora Kantona Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo jedni od 24 partnera na projektu, koji obuhvata 14 zemalja regiona.

 Projekat “Učenje kroz rad” sufinansiran je iz fondova Evropske unije (ERDF, IPA) u okviru Dunavskog transnacionalnog programa. Ukupni budžet projekta iznosi 2,3 miliona eura. Projekat je započeo 1. januara 2017. godine i trajat će do 30. juna 2019. godine.

 Za više informacija molimo vas posjetite: www.interreg-danube.eu/learning-by-doing

 

    


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved