Aktivnosti Komore

 

Uspješno završena radionica o temi „Liderske vještine“

/25.04.2018. godine /

   

S ciljem pomoći menadžerima i rukovodiocima da savladaju tehnike efikasnog liderstva i razviju svoje vještine, kako bi sistemski upravljali svojim timovima, Privredna komora Kantona Sarajevo organizirala je 25. aprila 2018. godine radionicu o temi „Liderske vještine“.


Kako je to istaknuto tokom radionice, kontinuirano ulaganje u rukovodioce omogućava bolje upravljanje radnicima, poslovni subjekat čini otpornijim i daje veće šanse za ostvarenje željenih poslovnih rezultata. Efikasno rukovođenje podrazumijeva usmjerenost i upravljanje zadatkom, timom i pojedincem.

Predavač je bila Aida Sujoldžić, savjetnica za lični razvoj i konsultantica za vještine (ruko)vođenja, sa više od 18 godina profesionalnog iskustva.
Program radionice obuhvatio je pojmovnu distinkciju između menadžera i lidera, sa akcentom na da zadaci koji spadaju pod rukovođenje i upravljanje mogu biti posve isti, ali se razliku po načinu obavljanja. Učesnici radionice su upoznati i sa odgovornostima i modelima efikasnog liderstva, uz vježbe samokontrole.


 

       


 


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved