Aktivnosti Komore

 

Uloga i značaj HACCP sistema u prehrambenom sektoru

/14.02.2018. godine /

   

Radionica „HACCP sistem - Uloga i značaj u prehrambenom sektoru“ održana 14. februara 2018. godina u Privrednoj komori Kantona Sarajevo organizirana je sa namjerom da pojedincima sa ili bez radnog iskustva, stručnjacima i radnicima u privatnim kompanijama, uposlenicima državnih institucija i drugima koji su involvirani u prehrambeni sektor približi praktičnu primjenu HACCP sistema, te ih upozna sa  mehanizmima proizvodnje hrane sa ovim instrumentima kontrole.


 

Ciljevi radionice su upoznavanje sa pojmovima, komponentama i značajem HACCP sistema, upoznavanje sa Codex Alimentarius-om i upoznavanje učesnika sa namjenom HACCP sistema.
Predavač je bio Anel Hurem, inžinjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom na rukovodećim poslovima u prehrambenom sektoru, i iskustvom u vođenju radionica, konsultacije, implementacija i auditiranje HACCP sistema i ISO standarda.
I ova radionica je relizirana u okviru Programa unapređenja institucijske i poduzetničke infrastrukture, Poticaja i razvoja male privrede Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo, kroz novoformirani Centar za poduzetništvo i inovacije. Komora u okviru ovog programa organizira set besplatnih seminara/radionica namijenjenih, prvenstveno, polaznicima koji su nedavno započeli svoj biznis ili namjeravaju to u skorije vrijeme učiniti.
Teme i termine narednih seminara/radionica možete pratiti na web-stranici Komore www.pksa.ba


 

       


 


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved