Aktivnosti Komore

 

Privrednici iz turske općine Sulova žele saradnju sa privrednicima Sarajeva

/27.11.2017. godine/

   

Predstavnici Općine Suluova iz Turske predvođeni načelnikom Fatihom Učokom ovih dana boravila je u Sarajevu, a povod posjete delegacije iz ove turske općine koja pripada oblasti Amasya je uspostavljanje pobratimskih veza sa Općinom Centar.

U okviru svog višednevnog boravka izrazili su interes da posjete i Privrednu komoru Kantona Sarajevo i tim povodom su 27. novembra 2017. godine sa predsjednikom Komore Muamerom Mahmutovićem i njegovim saradnicima razmatrali oblike buduće poslovne saradnje.

Prema riječima gostiju, ova oblast u Turskoj poznata je po veoma razvijenoj poljoprivredi i stočarstvu, a među prvima su u državi kada je u pitanju proizvodnja i prerada mesa, što su ujedno oblasti sa kojima bi privrednici iz ove oblasti željeli da ostvare saradnju i sa privrednicima iz Sarajeva.

Predsjednik Komore je upoznao goste sa mogućnostima ulaganja u Kanton Sarajevo, osvrnuvši se na strateške grane privrede i aktuelne projekte Komore, koji imaju za cilj jačanje poslovnih veza Sarajeva sa regionom i svijetom.

Predstavnici Općine Centar su gostima iz Turske pokazali turistički, poljoprivredni i ekonomski potencijal središnje gradske Općine i Kantona Sarajevo.


 


 


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved