Aktivnosti Komore

 

Dogovarana poslovna saradnja Sarajeva i Pečuha

/20.11.2017. godine/

   

Delegacija Kantona Sarajevo, u čijem sastavu su bili ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur posjetili su početkom sedmice grad Pečuh, gdje su sa čelnim ljudima ovog mađarskog grada razmatrali oblike buduće poslovne saradnje.

 

Prvog dana posjete, 20. novembra 2017. godine, gradonačelnik Pečuha Zsolt Páva, ugostio je delegaciju Kantona Sarajevo kako bi razgovarali o planovima za saradnju dvaju gradova u oblasti promocije i turizma. Tom prilikom su u sklopu prezentacije Sarajeva, kao novogodišnjeg centra regije, predstavljeni i turistički i sportski kapaciteti na Bjelašnici, za koje vlada veliko interesovanje.

Drugog dana upriličeno je potpisivanje Sporazuma o poslovnoj saradnji Privredne komore Kantona Sarajevo,  Trgovinske i industrijske komora Pečuh - Baranja i njenog Mađarsko - hrvatskog odjela. Tom prilikom razmatrane su mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje, a komore su se kroz potpisani sporazum obavezale da će kontinuirano raditi na identifikaciji mogućnosti promocije i privrednog razvoja, provedbi konkretnih projekata na obostranu korist, zatim na projektima obrazovanja odraslih, te aktivno raditi na unapređenju trgovinske razmjene i povezivanju privrednika. 

 


 


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved