Aktivnosti Komore

 

Potencijali Kantona Sarajevo na „Sedmici izvoza 2017“ u Istanbulu

/ 01 - 03.11.2017. godine/

   

U Istanbulu se u periodu od 01. do 03. novembra 2017. godine po prvi puta održava manifestacija koja nosi naziv „Sedmica izvoza 2017“. Među brojnim učesnicima ovog događaja, svjetskim stručnjacima, predstavnicima javnog i privatnog sektora, prisutne su i kompanije iz Bosne i Hercegovine, uz pomoć Ambasade Republike Turske u Sarajevu i uz podršku Privredne komore Kantona Sarajevo.

U okviru pomenute sedmice održavase i Buyer Mission Program za predstavnike stranih kompanija i nadležnih institucija. Tokom programa održano je više panela o poticajnim sredstvima, logistici i carinskim procedurama, uslugama u ovom sektoru, iskustvima, kao i bilateralni razgovori sa privrednicima.

Predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović je prvog dana ove manifestacije učestvovao u panel diskusiji posvećenoj investicijama i trgovini na Balkanu. U svom obraćanju osvrnuo se na domaće izvozne potencijale, kao i mogućnosti investiranja u Kanton Sarajevo, kroz kraću prezentaciju nedavno sačinjenog Investicionog profila Kantona Sarajevo. Investicioni profil je realiziran u sklopu Projekta poboljšanja lokalnog okruženja za investiranje (LIFE), koji implementira Grupacija Svjetske banke u partnerstvu s Britanskom ambasadom u Sarajevu.

 Prema njegovim riječima Sedmica izvoza je bila izvrsna prilika privrednicima iz Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine da, kroz trodnevne B2B susrete, prošire svoje poslovne mreže i povežu se sa poslovnim ljudima iz različitih dijelova svijeta.

 

 


 


 


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved