Aktivnosti Komore

 

Intenzivirati saradnju privreda Sarajeva i Austrije

/ 12.06.2017. godine/

Novoimenovani trgovinski savjetnik Austrijske ambasade Philippe Kupfer susreo se danas (12.06.2017. godine) sa predsjednikom Privredne komore Kantona Sarajevo Muamerom Mahmutovićem. Tema razgovora bila je izgradnja strategije unapređenja razvoja i međusobne ekonomske saradnje, putem uspostavljanja viših oblika poslovnog povezivanja.
 
Tokom susreta razgovarano je o aktualnim privrednim temama u Kantonu Sarajevo, te konstatovano da postoji potreba intenziviranja međusobnih odnosa na planu ekonomske saradnje i u tom okviru povezivanja poslovnog sektora Kantona Sarajevo sa partnerima iz Austrije.

Razmatrane su mogućnosti realizacije zajedničkih projekata u BiH, kao i organizacije privrednih susreta, o čemu će se detaljnije razgovarati na  nekom od narednih sastanaka

S obzirom na značaj koji Komora pridaje edukaciji kadra i aktivnostima na projektima dualnog sistema obrazovanja, ali i bogatog iskustva austrijskog WIFI instituta, sagovornici su se dogovorili da će se međusobna saradnja na ovom planu u skorije vrijeme nastaviti i unaprijediti. 


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.com.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved