Aktivnosti Komore

 

Sajam „Energa 2017“ okupio preko 100 izlagača iz 13 zemalja

/ 05.06.2017. godine/

Međunarodni sajam energetike „Energa“, koji je otvoren 05. juna 2017. godine u sarajevskom Centru Skenderija pod motom „Misliti na budućnost“, okupio je više od 100 izlagača iz 13 zemalja. Sajam je u proteklih šest godina održavan u Tuzli, a od ove godine je mjesto održavanja Sarajevo.
Sajam „Energa“, jedinstven energetski događaj u regiji, koji kroz sajamsko-konferencijske sadržaje već sedmu godinu zaredom tretira oblasti energije, rudarstva i prateće industrije, simboličnim presjecanjem vrpce zvanično su otvorili ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH doc.dr.sc. Bruno Bojić, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i predsjednik Inicijativnog odbora Projekta „Energa” Mirsad Đonlagić.

Na ceremoniji otvaranja istaknuto je, između ostalog, da Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal u energetskom sektoru koji bi je mogao voditi ka euroatlanskim integracijama. Specijalizirani sajam, kako je istaknuto, postao je jedinstven događaj na kojem se prezentuju potencijali, nove kreativne ideje i inovativna rješenja.
Kroz kolektivne nastupe, potencijalne poslovne partnere u BiH i regionu, tražit će osam kompanija iz Velike Britanije, koje će se predstaviti pod okriljem Ambasade Velike Britanije u BiH, zatim 12 kompanija iz Republike Češke koje su zapažen nastup imale i na ranijim sajmovima ”Energa” održanim u Tuzli, a značajan broj izlagača tradicionalno dolazi iz Njemačke i Poljske.
U konferencijskom dijelu ove poslovne manifestacije učestvovat će 150 stručnjaka iz zemlje i inostranstva, predstavnici državnih i entitetskih ministarstava vezanih za oblast energije, industrije i privrede, te državnih i entitetskih agencija iz ovih oblasti, kao i predstavnici Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ), Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), brojnih instituta i visokoškolskih ustanova, privrednih komora i međunarodnih i domaćih vladinih i nevladinih organizacija.
Projekt ”Energa 2017” održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstva energije, rudarstva i industrije Federacije BiH, Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva. Partneri su  Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora FBiH. 


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.com.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved