Aktivnosti Komore

 

Održana fokus grupa "Podijeljena prošlost-zajednička budućnost"

/ 24.06.2016. godine/

U sklopu istraživanja percepcije i ponašanja različitih aktera u procesu izgradnje mira i pomirenja na Zapadnom Balkanu, Privredna komora Kantona Sarajevo je u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom Tuzla organizovala fokus grupu. Istraživanje je dio IPA projekta “Podijeljena prošlost-zajednička budućnost”. Ključna svrha ovog projekta je izgradnja infrastrukture za efektivan proces pomirenja na Zapadnom Balkanu i Turskoj. Istraživački dio projekta zahtijeva sudjelovanje predstavnika privatnog sektora, sektora civilnog društva, javnog sektora i građana u nizu fokus grupa u kojima mogu ponuditi svoja stajališta, iskustva i mišljenja o procesu pomirenja u (Bosni i Hercegovini) kao i u regiji.

Razgovaralo se o različitim problemima koji se odnose na proces pomirenja – od samog značenja pomirenja za društvo, potom ocjene uloge različitih društvenih sektora u tom procesu do načina na koje proces pomirenja može biti osnažen.
Jasmin Jašarević je vodio raspravu ove fokus grupe.


 


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.com.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved