Aktivnosti Komore

 

Tehnike prodaje

/ 21.06.2016. godine/

Seminar „Tehnike prodaje", održan 21. juna 2016. godine u Privrednoj komori Kantona Sarajevo, slijedi savremenu poslovnu praksu te učesnicima nudi novi pogled na prodaju, postavljanje strategije prodaje i tehnike prodaje.
"Stavovi da se za prodaju treba roditi, ili pak kako je prodaja samo produžena ruka oglašavanja, su odavno prevaziđeni. Danas, u savremenom svijetu i visokokonkurentnim tržištima prodaja je postala najvažnija strateška poslovna funkcija kompanije, koja djeluje po svojim principima i zakonitostima. Istovremeno, osobe koje obavljaju prodajne zadatke su među najplaćenijima u kompanijama", istaknuto je na seminaru.

Predavač je profesorica Selma Kadić - Maglajlić koja je predavala na univerzitetima u Austriji, Sloveniji i Norveškoj te sada predaje na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.
Doktorat Kadić - Maglajlić iz oblasti prodaje i prodajnog menadžmenta nagrađen je za izvrsnost, kako u naučnom tako i u praktičnom smislu, a njena uža specijalnost je prodaja i prodajni menadžment iz čega objavljuje naučno - istraživačke radove u referentnim naučnim časopisima. Neke od tema seminara bile su "Izazovi savremenog biznisa: Kako nam marketing može pomoći?", "Njegovo veličanstvo klijent/korisnik/kupac/potrošač", "Komunikacija je ključ dugoročnog odnosa sa klijentima", te "Prodajne tehnike i učinkovito otklanjanje prigovora".


 


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.com.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved