Aktivnosti Komore

 

Izgradnja kapaciteta za investicijske projekte u Kantonu Sarajevo

/ 9, 10. i 11.03.2016. godine/

 


Privredna komora Kantona Sarajevo, u partnerstvu sa Općinom Ilidža Sarajevo i SA Group, u okviru Projekta „BACID fond - aktivnosti vezane za transfer znanja“, organizirala je trodnevna predavanja o temi: „Izgradnja kapaciteta za investicijske projekte u Kantonu Sarajevo“. Edukacija je provođena u periodu od 09. do 11. marta 2016. godine, u prostorijama Općine Ilidža. 
U svom uvodnom obraćanju na početku ovog događaja prisutnima su se obratili načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović i trgovinski savjetnik Austrijske ambasade u BiH Sigmund Nemeti.

 

Konstatovano je da sarajevske općine, među kojima je i Općina Ilidža, imaju veoma mnogo potencijala za dalji razvoj i privlačenje novih investicija, kako iz Republike Austrije, koja je prema riječima gosp. Nemetija veoma zainteresirana za ulaganje u BiH, tako i iz drugih država, ali da se na tom polju treba još mnogo raditi i jačati lokalne kapacitete, kako pojedinaca, tako i institucija. 

Kako je krajnji cilj pomenutog projekta transfer znanja iz Republike Austrije, s posebnim osvrtom na projekte iz javno-privatnog partnerstva i poslovanje industrijskih zona, to je ocijenjeno da će stečeno znanje tokom ovog trodnevnog rada, pomoći polaznicima da uspješnije razvijaju i provode buduće projekte u pomenutim oblastima. 

Predavanja su vodili Gerhard Sabathiel, generalni menadžer SA grupe iz Austrije i Aldin Ćelović, predstavnik SA grupe za Zapadni Balkan, obojica sa bogatim iskustvom iz domena investicijskih projekata (od njihovog finansiranja do pripreme i implementacije). 

 


 


Logo

Adresa

La Benevolencije 8, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 250 100

Fax: +387 33 250 137

info@pksa.com.ba

Popularno

Najam kancelarijskog prostora u strogom centru Sarajeva. Kompletan sprat poslovne zgrade. Prostor se sastoji od sedam kancelarija, ukupne površine od cca 200m2, idealan za rad privrednih subjekata, predstavništava, agencija, i dr.
Kancelarije su kompletno opremljene.
Kontakt tel: 033/250-100


Copyrights © 2016 All Rights Reserved